Laatste nieuws
map

Ren de Dam tot Damloop 2018 voor Lawyers for Lawyers!

09 apr 18 

Veel advocaten zijn voortdurend ‘on the run’ voor de autoriteiten of andere opponenten in hun land. Loop mee met de 34ste Dam tot Damloop om hen te steunen. Lawyers for Lawyers heeft vijftig startbewijzen voor de goede doelen loop (10 Engelse mijl, 16,09 km). Ren mee, voor ons!

De Dam tot Damloop 2018 is op zondag 23 september. Aan de 34ste editie kunnen 50.000 hardlopers meedoen. Het is één van de grootste businesslopen ter wereld. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement heel bijzonder.

Een sportieve uitdaging, zonder meer. Maar als je uit naam van Lawyers for Lawyers loopt, steun je ook jouw collega-advocaten in nood.

Met het geld dat we inzamelen steunen we advocaten in het buitenland die worden bedreigd, gehinderd of zijn gearresteerd vanwege hun werk.

Wat vragen we van je?

1.    Schrijf je in voor een exclusief deelnamebewijs van € 100* via het volgende inschrijfformulier: https://bit.ly/2JfScGc. Na inschrijving wordt het bedrag automatisch van je rekening afgeschreven.

2.       Verder vragen wij je minimaal € 100 aan persoonlijke sponsoring op te halen. Wij maken een profiel voor je aan op onze pagina op PIF World. Zo kun je heel gemakkelijk sponsors werven. Vraag je familie, je sportclub, je vrienden om te doneren. En niet te vergeten; je collega’s die in ruil voor jouw zweetdruppels bij kunnen dragen aan de goede zaak. Het is natuurlijk ook mogelijk het bedrag zelf te doneren.

Wat doen we met het geld?
Het opgehaalde sponsorbedrag zetten wij in om onze projecten voor advocaten in Turkije voort te kunnen zetten. We vragen dit jaar verder speciaal aandacht voor advocaten in Colombia. Deze zomer nemen we voor de derde keer deel aan een factfinding missie in Colombia. Ondanks de wapenstilstand nemen de bedreigingen aan het adres van advocaten nog steeds toe.

Wat krijg je van ons?
Wij zijn natuurlijk enorm dankbaar als je de Dam tot Damloop voor ons wil lopen, en we geven dan ook graag iets terug! Je krijgt van ons:

-          Een prachtig Lawyers for Lawyers hardloop t-shirt

-          Twee hardlooptrainingen onder begeleiding van professionele hardlooptrainers.

-          Broodjes en drankjes na afloop van de loop bij onze goede doelen stand

Vragen?
Wij beantwoorden ze graag! Je kan ons mailen op admin@lawyersforlawyers.nl.

*NB. Helaas geven wij geen geld terug bij verhindering of blessures. Het staat je in dit geval wel vrij om je kaartje aan iemand anders te geven / te verkopen. Uiteraard loop je mee op eigen risico.

IMG_4736

IMG_4707

Nieuws L4L


Opbrengst Werkboek WWFT voor L4L

13 mrt 18 De nieuwe WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) is op 6 maart door de Tweede Kamer aangenomen. Deze wet dient ter implementatie van de vierde Europese anti-witwasrichtlijn, en is onder andere van toepassing op advocaten. De Amsterdamse kandidaat-notaris Birgit Snijder-Kuipers maakte samen met onder meer advocaten en compliance officers een werkboek […]

Turkey Joint oral statement to Special Rapporteur on Torture

01 mrt 18 On 1 March 2018, the International Bar Association’s Human Rights Institute (IBAHRI) delivered a joint oral statement at the 37th Session of the United Nations Human Rights Council. Within the statement, the organisation asked the Council to urge the Turkish government to stop the arbitrary arrest, detention and wrongful prosecution of legal professionals within Turkey. The […]

Joint oral statement “Attacks on lawyers: Turkey, Azerbaijan, Kazakhstan, and China”

01 mrt 18 On 1 March 2018, the International Commission of Jurists (ICJ) delivered a joint oral statement before the UN Special Rapporteur on Torture, in the framework of the 37th Session of the Human Rights Council in Geneva. The joint oral statement is titled “Attacks on lawyers: Turkey, Azerbaijan, Kazakhstan, and China” and it was delivered by ICJ on behalf […]

Adrie van de Streek stopt als directeur van Lawyers for Lawyers

23 jan 18 ,,We mogen onze collega-advocaten niet in de steek laten”. Adrie van de Streek neemt op 1 februari afscheid als directeur van Lawyers for Lawyers. Na bijna een decennium aan het roer te hebben gestaan. Een tijd waarin de organisatie zich steeds sterker heeft weten te profileren. Zo verwierf L4L een ‘consultative status’ bij de Verenigde […]