Laatste nieuws
map

Doe mee aan de AVDR voor L4L Rally!

26 jun 18 
Steun Lawyers for Lawyers

Ronkende en pruttelende motoren. Brullende en puffende uitlaten. Een hippe Eend, Fiatje 500 of een gestroomlijnde bolide met blinkend chroom. Het maakt niet uit waarin je rijdt - nou ja, het oog wil ook wat - het gaat primair om het goede doel: Lawyers for Lawyers. Op 6 oktober is het zo ver: de Rally van de Academie voor de Rechtspraktijk ten bate van L4L! Ook u kunt meedoen, reserveer snel een startplek!

De rally is een mooie en vermakelijke tocht van meer dan 100 kilometer door het midden van Nederland. De editie 2018 begint en finisht bij Kasteel Waardenburg. Het kasteel met de Faust-legende, in de Betuwe. Na afloop van de rally en prijsuitreiking is er voor iedereen een borrel en BBQ. Dit jaar zal aan de winnaars de Magna Charta Cup uitgereikt worden - een sterling zilveren Throphy. Een wisseltrofee. In deze trofee komen de namen van de winnaars. Deze speciale Cup krijgt een mooie plek in het kasteel.

De ‘AVDR voor L4L Rally’  stond voorheen bekend als de Mr. Rally. De organisatie is dit jaar overgenomen door de Academie voor de Rechtspraktijk. De opbrengsten van de rally gaan naar Lawyers for Lawyers, waarvoor we uiteraard zeer erkentelijk zijn. Met de opbrengsten van de Rally steunen we advocaten in het buitenland die worden bedreigd, gehinderd of zelfs zijn vastgezet vanwege hun werk.

Het opgehaalde sponsorbedrag zetten wij onder meer in om onze steun aan advocaten in Turkije voort te zetten. We vragen dit jaar verder speciaal aandacht voor onze collega’s in Colombia. Deze zomer nemen we voor de dece keer deel aan een fact finding missie in dat land. Ondanks de wapenstilstand nemen de bedreigingen aan het adres van advocaten die opkomen voor de mensenrechten nog steeds toe.

De AVDR voor L4L Rally is hét jaarlijkse auto-evenement voor juristen. Bijrijders hoeven geen jurist te zijn. Inschrijving is mogelijk met elk type en soort auto, mits toegelaten door de RDW. Klik hier voor de voorwaarden en het inschrijfformulier.

Wij zien u graag op 6 oktober bij Kasteel Waardenburg!

Etienne van Bladel, directeur van de AVDR, interviewde Lawyers for Lawyers' directeur Judith Lichtenberg. Bekijk de video hier:

Nieuws L4L


Lawyers for Lawyers rekent op collega’s in Dam tot Damloop

18 sep 18 Yna gaat megabedrag binnenlopen Je hebt hardlopers en figuren die de kantjes eraf lopen. Yna Heslinga mogen we bepaaldelijk onder de eerste categorie scharen. Ze is nog niet aan de start van de Dam tot Damloop 2018 verschenen, of ze heeft al 800 euro aan sponsorgeld bij elkaar voor Lawyers for Lawyers! En dat terwijl […]

Fantastische opbrengst werkboek WWFT!

18 jul 18 Op 26 juni mocht Lawyers for Lawyers een cheque ter waarde van maar liefst €14.500-, in ontvangst nemen. De Amsterdamse kandidaat-notaris Birgit Snijder-Kuipers maakte samen met onder meer advocaten en compliance officers een werkboek over de nieuwe Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. De auteurs schonken de netto–opbrengst van het boek aan Lawyers […]

Dam tot Damloop 2018 Team Lawyers for Lawyers

22 jun 18 Veel advocaten zijn voortdurend ‘on the run’ voor de autoriteiten of andere opponenten in hun land. Lawyers for Lawyers zal met een team van 60 renners meedoen aan de goede doelen loop (10 Engelse mijl, 16,09 km). Er zijn nog een aantal kaartjes beschikbaar. Ren mee, voor ons! De Dam tot Damloop 2018 is op […]

Ren de Dam tot Damloop 2018 voor Lawyers for Lawyers!

09 apr 18 Veel advocaten zijn voortdurend ‘on the run’ voor de autoriteiten of andere opponenten in hun land. Loop mee met de 34ste Dam tot Damloop om hen te steunen. Lawyers for Lawyers heeft vijftig startbewijzen voor de goede doelen loop (10 Engelse mijl, 16,09 km). Ren mee, voor ons! De Dam tot Damloop 2018 is op […]