El-Massry

Download brief

Print de brief op officieel papier van uw kantoor, onderteken en verstuur hem naar het vermelde adres.

Mahienour El-Massry

Egypt

Op 18 november 2017 moest Mahienour El-Massry voorkomen bij een rechtbank in Alexandrië vanwege haar vermeende deelname aan demonstratie tegen de overdracht van de Tiran en Sanafir-eilanden aan Saoedi-Arabië. De zitting is verdaagd tot 30 december en tot die tijd wordt Mahienour El-Massry in hechtenis gehouden. Bij de zaak zijn ook de advocaten Asmaa Naeem, Waleed El Ammary en Zeyad Abou Fadl en en activist Moatasem Medhat betrokken. Alle vijf worden beschuldigd van “deelname aan een ongeautoriseerd protest”, “belediging van de President”, en gewelddadigheid.

Mahienour El-Massry is een prominent mensenrechtenadvocate en won in 2014 de gerenommeerde Ludovic Trarieux-prijs voor haar uitzonderlijke inzet voor de rechten van de mens. Mahienour El-Massry werd al meerdere keren gearresteerd.

Voer ook actie voor Mahienour! Download en onderteken de voorbeeldbrieven, en stuur ze dan per post naar het genoemde adres. Als u heeft meegedaan, wilt u ons dat dan laten weten via secr@lawyersforlawyers.nl?

Brieven verstuurd? laat het ons weten!

Naam

Please leave this field empty.

Emailadres

Anti spam maatregel: vul de tekst in (verplicht)

captcha