map

Verenigde Arabische Emiraten Mohammed Al Roken

 Mohammed Al Roken is een prominente advocaat en mensenrechtenverdediger uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dr. Al Roken (geboren 26 september 1962) richt zich in zijn rechtspraktijk op commercieel, verzekering, arbitratie, conflictbeslechting, vastgoed, medische aansprakelijkheid, bestuursrecht en constitutioneel recht van de VAE. Al Roken is …. Als advocaat en juridisch consultent op alle niveaus van lokale […]

Mohammed Al Roken is een prominente advocaat en mensenrechtenverdediger uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Dr. Al Roken (geboren 26 september 1962) richt zich in zijn rechtspraktijk op commercieel, verzekering, arbitratie, conflictbeslechting, vastgoed, medische aansprakelijkheid, bestuursrecht en constitutioneel recht van de VAE. Al Roken is …. Als advocaat en juridisch consultent op alle niveaus van lokale en federale rechtbanken van de VAE. Al 22 jaar heeft hij uitgebreide en substantiele ervaring in bovenstaande rechtsgebieden. Al Roken heeft vooraanstaande lokale en internationale bedrijven bijgestaan en is founding partner van Al Roken Advocates and Legal Consultant Dubai.

Dr. Al Roken is actief betrokken geweest bij commerciele arbitrage en heeft clienten bijgestaan bij onder andere verschillende arbitrage instituten (waaronder DIAC Rules). Dr. Al Roken staat geregistreerd als arbiter in het panel van de DIAC, Sharjah en Ajman. Hij is regelmatig aangewezen als arbiter en voorzitter van het arbitrage tribunaal door zijn clienten en/of de DIAC.  

Dr. Al Roken was in 2004 vertegenwoordiger van de VAE bij de International Chamber of Commerce, Arbitration Court (ICC) in Parijs, Frankrijk.

Naast zijn werkzaamheden als advocaat en arbiter was Al Roken oprichter van de Bridging the Gulf Foundation, die zich inzet voor human security in de Golf regio http://www.bridgingthegulf.org/. Hij is lid van Amnesty International en voormalig hoofd van de Emiraatse advocaten vereniging. Al Roken is altijd een fervent aanhanger van de democratie en voorstander van het verspreiden van een cultuur van tolerantie en mensenrechten in de Arabische Golfregio. Hij heeft recentelijk een kleine groep burgers verdedigd die de overheid hadden opgeroepen te hervormen in de VAE aan het begin van de Arabische lente. Sommigen van zijn cliënten werden herhaaldelijk gearresteerd en veroordeeld in 2014 op basis van nationale veiligheid overtredingen. 

Laatste nieuws


Doe mee aan de AVDR voor L4L Rally!

26 jun 18 Steun Lawyers for Lawyers Ronkende en pruttelende motoren. Brullende en puffende uitlaten. Een hippe Eend, Fiatje 500 of een gestroomlijnde bolide met blinkend chroom. Het maakt niet uit waarin je rijdt – nou ja, het oog wil ook wat – het gaat primair om het goede doel: Lawyers for Lawyers. Op 6 oktober is het zo ver: […]